středa 13. října 2010

Klánovický les

Vážení přátelé Klánovického lesa,

pár hodin před komunálními Vám přinášíme rekapitulaci o vývoji kauzy výstavby golfového hřiště v Klánovickém lese.

Ani 5 let nestačilo pražským zastupitelům ovládaných ODS k projednání návrhu na změnu územního plánu, kterou v září 2005 podali na Magistrát hl. města Prahy klánovičtí zastupitelé!

Přijetí tohoto návrhu totiž mohlo definitivně vleklou kauzu ukončit a les trvale ochránit. Bohužel se tak nestalo, stále platí původní územní plán umožňující výstavbu a investor dál aktivně připravuje svůj projekt golfového areálu uprostřed chráněného lesa.

Navzdory výsledkům místního referenda, ve kterém se 81 procent občanů Klánovic vyjádřilo proti výstavbě, nebyli pražští politici ochotni tento výsledek uznat a zakotvit ho do územního plánu. Politici ODS upřednostnili zájem soukromého investora před vůlí občanů vyjádřenou v referendu.

Podporu zachování celistvosti Klánovického lesa od samého počátku vyjadřovala nejprve Strana zelených, postupně se přidala SNK ED, ČSSD i KSČM.
ODS tedy zůstala jedinou stranou, která se za občany nepostavila a svou převahou jakékoliv pokusy o změnu územního plánu blokovala.

Nastávající volby jsou snad jediná možná cesta, jak se s touto politickou arogancí vůči občanům vypořádat! Vezměte v úvahu aroganci těch, kteří se pod touto kauzou podepisují, přijďte k volbám a volte!

Volte prosím ty, kteří se lesa i legitimních požadavků občanů zastali a nevolte prosím ty, kteří tolikrát zklamali naší důvěru a celých 5 let nás vodili za nos!

Ochraně Klánovického lesa jsme věnovali tisíce hodin našeho času. Desítky tisíc lidí podepsalo Výzvu za zachování celistvosti Klánovického lesa, další tisíce lidí nás podpořili na našich webových stránkách a na sociálních sítích. Aktivně jsme pomáhali v organizaci referenda. Vše bez výsledku a ochoty některých politiků požadavkům vyhovět.

Pokud jim toto chování odpustíme, zapomeňme na referenda, petice, spravedlnost, demokracii, právo!

Pomozte nám proto prosím rozšířit následující výzvu:
Jste-li příznivci zachování celistvosti chráněného lesa místo vybudování dalšího golfového hřiště, prosím, vyzvěte své okolí, aby nevolilo politiky, kteří jsou ochotni toto připustit! Kauza Klánovického lesa je jen jedna z mnoha pražských kauz, o kterých se často mluvilo, ale nic se nevyřešilo! Vyřešme to prosím za politiky v nadcházejících volbách MY a hledejme důvěru u jiných!

Bez ohledu na to, kde bydlíte, jděte prosím 15.-16. října k volbám a volte!
Újezdský STROM se nadále bude zasazovat o ochranu Klánovického lesa. Volby jsou pro nás nadějí, že se něco změní.

VY jste pro nás nadějí! Nadějí pro Klánovický les!

Přejeme Vám, sobě i lesu šťastnou volbu!

S pozdravem a poděkováním
Pavel Roušar, občanské sdružení Újezdský STROM
více na www.ujezdskystrom.info nebo www.otevreny-ujezd.cz


Vazeni pratele Klanovickeho lesa,

par hodin pred komunalnimi Vam prinasime rekapitulaci o vyvoji kauzy vystavby golfoveho hriste v Klanovickem lese.

Ani 5 let nestacilo prazskym zastupitelum ovladanych ODS k projednani navrhu na zmenu uzemniho planu, kterou v zari 2005 podali na Magistrat hl. mesta Prahy klanovicti zastupitele!

Prijeti tohoto navrhu totiz mohlo definitivne vleklou kauzu ukoncit a les trvale ochranit. Bohuzel se tak nestalo, stale plati puvodni uzemni plan umoznujici vystavbu a investor dal aktivne pripravuje svuj projekt golfoveho arealu uprostred chraneneho lesa.

Navzdory vysledkum mistniho referenda, ve kterem se 81 procent obcanu Klanovic vyjadrilo proti vystavbe, nebyli prazsti politici ochotni tento vysledek uznat a zakotvit ho do uzemniho planu. Politici ODS uprednostnili zajem soukromeho investora pred vuli obcanu vyjadrenou v referendu.

Podporu zachovani celistvosti Klanovickeho lesa od sameho pocatku vyjadrovala nejprve Strana zelenych, postupne se pridala SNK ED, CSSD i KSCM.
ODS tedy zustala jedinou stranou, ktera se za obcany nepostavila a svou prevahou jakekoliv pokusy o zmenu uzemniho planu blokovala.

Nastavajici volby jsou snad jedina mozna cesta, jak se s touto politickou aroganci vuci obcanum vyporadat! Vezmete v uvahu aroganci tech, kteri se pod touto kauzou podepisuji, prijdte k volbam a volte!

Volte prosim ty, kteri se lesa i legitimnich pozadavku obcanu zastali a nevolte prosim ty, kteri tolikrat zklamali nasi duveru a celych 5 let nas vodili za nos!

Ochrane Klanovickeho lesa jsme venovali tisice hodin naseho casu. Desitky tisic lidi podepsalo Vyzvu za zachovani celistvosti Klanovickeho lesa, dalsi tisice lidi nas podporili na nasich webovych strankach a na socialnich sitich. Aktivne jsme pomahali v organizaci referenda. Vse bez vysledku a ochoty nekterych politiku pozadavkum vyhovet.

Pokud jim toto chovani odpustime, zapomenme na referenda, petice, spravedlnost, demokracii, pravo!

Pomozte nam proto prosim rozsirit nasledujici vyzvu:
Jste-li priznivci zachovani celistvosti chraneneho lesa misto vybudovani dalsiho golfoveho hriste, prosim, vyzvete sve okoli, aby nevolilo politiky, kteri jsou ochotni toto pripustit! Kauza Klanovickeho lesa je jen jedna z mnoha prazskych kauz, o kterych se casto mluvilo, ale nic se nevyresilo! Vyresme to prosim za politiky v nadchazejicich volbach MY a hledejme duveru u jinych!

Bez ohledu na to, kde bydlite, jdete prosim 15.-16. rijna k volbam a volte!
Ujezdsky STROM se nadale bude zasazovat o ochranu Klanovickeho lesa. Volby jsou pro nas nadeji, ze se neco zmeni.

VY jste pro nas nadeji! Nadeji pro Klanovicky les!

Prejeme Vam, sobe i lesu stastnou volbu!

S pozdravem a podekovanim
Pavel Rousar, obcanske sdruzeni Ujezdsky STROM
vice na www.ujezdskystrom.info nebo www.otevreny-ujezd.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat