neděle 11. dubna 2010

Měšťanský pivovar v Poličce



O víkendu jsem v Táboře ochutnal velmi dobré pivo z Poličky.


http://www.pivovar-policka.cz

" Vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilkách a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu. Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva."

Velice doporučuji ležák Záviš. Je to pivo které se vyrábí tradičním způsobem, tj. z vody, ječného sladu, cukru a chmele. Ne jako mainstreamové močky Gambrinus, Staropramen, Velkopopovický Kozel, Krušovice a všechny pivovary spadající pod křídla koroporátů, kteří vyrobí močku z vody, pivní esence a granulí a potom to prodávají pod názvem pivo.

Žádné komentáře:

Okomentovat