pátek 9. července 2010

Černý ležák 2012

2012 Black Ale ( Černý Ležák )

- Převzato z amerického tisku -

„Pivo inspirované koncem Mayského kalendáře začali produkovat v americkém pivovaru Stevens Point Brewery. 2012 Černý Ležák je tmavé silné pivo, které si údajně milovníci piva zamilují. Pivo se prodává v USA od 1.3.2010 v 6ti packu ve skleněných lahvích nebo v plechu na všech místech kde se piva z Stevens Point Brewery prodávají.
Podle managera pivovaru Joe Martina se nechali inspirovat zmíněným datem z důvodu že veřejnost je tímto datem fascinována a má z něj vzhledem k Mayskému kalendáři obavy.
Někteří tvrdí že naše pivo přinese konec, druzí, že nový začátek. Čím jsme si jisti je to, že 2012 Černý Ležák zaujme milovníky ležáků tak jako Mayský kalendář zajímá archeology, astronomy a věštce. Je to to pravé pivo pro debaty o tom co bude po roce 2012.

2012 Černý Ležák se vaří z Mnichovského a karamelového sladu, chmelu z pacifického severozápadu USA a z chmelu z České Republiky, říká Ken Carlson – vrchní sládek Stevens Point Brewery.

Kromě Mayského kalendáře je 2012 Černý Ležák inspirován tradičními německými tmavými pivy nebo pivy Carlson. „Prostě jsme uvařili náš vlastní tmavý ležák. Bez ohledu na to co se stane o zimním slunovratu 2012 si můžete 2012 Černý Ležák dopřát od teď kdykoliv.““




Tento článek a ostatně i samo pivo, vypovídá hodně o tom jak jsou američané zmanipulovaní. Ale nenamlouvejme si, že evropané jsou na tom lépe. Nevím o jedinném článku v mainstreamových a korporáty ovládaných médiích, kde by se v souvislosti s rokem 2012 zmiňovaly kromě Mayů také všechny ostatní starověké kultury jejichž kalendáře buďto končí také zimním slunovratem 2012 nebo kolem tohoto data uvádějí předpovědi o velkých změnách. Významné jsou v tomto zejména informace od babylonských, sumerských, středoamerických a jihoamerických kultur. Severoamerických indiánů a také například Aboriginců. Takže pokud o tom co se v brzkých letech začne dít nemáte ani tušení, pak věřte při brouzdání internetem spíše těm zdrojům, které vám poskytují maximum informací a nestraší vás katastrofou. Kombinace Mayové-konec světa-2012 je typický příklad manipulace.

Složení piva je ovšem na americké poměry skutečně velice kvalitní. Český chmel navíc skutečně překvapí, amerických pivovarů které berou český chmel je velice málo. 2012 - Mnichov - Česká Republika : je v tom nějaká symbolika?

Jan Srp


Žádné komentáře:

Okomentovat